leersumDoor de nodige kilo's aan overgewicht vanwege de afgelopen feestdagen was het zaak om gauw weer op de fiets te kruipen. De teller voor ondergetekende staat inmiddels op +5 .... kilogrammen welteverstaan !! Als je naar het ideale gewicht gaat kijken, dan durf ik dat geeneens op te schrijven. Laten we het er maar op houden dat ik op dit moment gewoon even te kort ben voor mijn gewicht. Gelukkig zijn er altijd wel liefhebbers voor een rondje op de mountainbike, al moesten die deze keer met een lampje gezocht worden. In eerste instantie alleen Peter, maar gelukkig ging Marcel op het laatste moment ook nog mee wegens gebrek aan wind om te windsurfen. Dennis (windsurfer, bekend van ZeroBeaufort.nl) wilde ook mee, maar vond het veeeeeeel te vroeg om op pad te gaan.

 

 

 

En dus was het om 08:30 verzamelen op het Bikels HQ en gingen we met twee auto's op pad naar Leersum. De info die we over de route gevonden hadden was een beetje summier, dus in de TomTom maar de straatnaam ingevuld en verder wisten we eigenlijk ook niet meer dan dat er een parkeerplaats moest zijn.

Na 50 minuten waren we ter plaatse, hadden de parkeerplaats gelokaliseerd en konden ons gereed maken voor vertrek. Peter was de navigatieman vandaag en voor de rest hadden we begrepen dat de route prima uitgepijld was. Dus op naar de start van het parcours en gelukkig was dat zonder moeite gevonden. Door het vroege tijdstip hadden we het bos voor onszelf en af en toe kwamen we wat vroege wandelaars tegen. Peter had al gewaarschuwd dat er aardig wat hoogtemeters in de route opgenomen waren, dus dat we onze borst maar nat moesten maken. En als je dat niet gedaan had, dan gebeurde dat vanzelf wel van het zweet. En heftig was het zeker. Ook waren er toch nog wat natte stukken die aardig verrot gereden waren. Moeilijk om daar soms doorheen te komen en je koers te houden, zonder te vallen natuurlijk. Ik probeerde langs het kantje te rijden, want daar was het nog redelijk droog. Blijkbaar ben ik nog steeds niet aan het brede stuur van mijn MTB gewend en tikte met de linkerkant tegen een boom en ging vervolgens rechtsaf languit in de modder. Hilariteit alom natuurlijk, maar een valletje op z'n tijd hoort erbij, alleen liever op een droog stukje natuurlijk.

Na het eerste rondje van 7 kilometer voor de tweede keer gedaan te hebben, gingen we op zoek naar het andere gedeelte. Dit kostte nogal wat moeite, want de verbindingsroute was niet echt goed aangegeven. Door wat woonwijken gereden en aan de hand van de GPS weer bij de auto teruggekomen. Vandaar was het niet zo moeilijk meer om het tweede gedeelte te vinden. Daar zaten, buiten bovengemiddeld veel bagger, ook een paar mooie afdalingen in waar je op volle snelheid ineens haaks linksaf of rechtsaf moest. Wel gaaf om met een glijdend en slippend achterwiel die bocht te halen.

Na een kilometer of 35 hadden we het wel gezien, het voelde trouwens als 135 km op een racefiets, en zochten we de auto's weer op. Snel die baggerkleding uitgedaan en de fietsen opgeladen. Nog even nagepraat en weer richting huis na weer een geslaagde dag. Was een mooie training voor de georganiseerde rit over 14 dagen daar vlak in de buurt die we ook van plan zijn om te rijden.

Helaas vergeten de rit op te nemen op de GPS, dus ik heb het maar een beetje nagetekend wat we gereden hebben.

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login