• Over Bikels.nl

    Bikels.nl is een fietsend vriendenclubje....... Lees meer .....

  • 1

ODS classic 2012

Naambord LandgraafOp zaterdag 25 augustus 2012 is de ODS classic weer verreden, een tocht voor personeelsleden van DSM en genodigden in het Zuid limburgse en Belgische heuvelland. Dit jaar waren er 2 route's uitgezet, eentje van 100 en eentje van 133 km. DSM Sinochem uit Delft was met 33 fietsers dit jaar goed vertegenwoordigd.

Ondergetekende had met Laurens en Peter B afgesproken om samen naar Limburg af te reizen en om 06:30 draaiden we de grote weg op richting Landgraaf. Het weer zag er redelijk uit, ondanks dat er verspreid over de dag wat regen voorspeld was. Bij Heerlen werd het gehalte 'auto's met fietsendrager' wat groter en bij Megaland in Landgraaf moesten we zelfs even aansluiten in de file om de parkeerplaats op te kunnen draaien. Rap een parkeerplaats gezocht, de fietsen klaargezet en omgekleed in de nieuwe fietskleding die het bedrijf beschikbaar heeft gesteld aan alle deelnemers. Even zoeken naar de rest van de ploeg, koffie drinken en om 09:41 konden we vertrekken.

Aan kop ging het, zoals gewoonlijk, weer gelijk ruim 30+ en moest er van achteren weer behoorlijk gestampt worden om bij te blijven. Na 2 km al de eerste beklimming en die was ook gelijk al 10 % !! Niet best als je nog maar nauwelijks warm gereden bent. Al gauw werd het terrein wat heuvelachtiger en viel de groep uit elkaar.

Vlak voor de eerste ravitaillering moest er een pittige klim genomen worden en schijnbaar was iedereen blij dat er daarna even gestopt kon worden om op adem te komen. Vrijwel de hele groep kwam daar ook weer bij elkaar. Na wat voedsel en drank naar binnen gewerkt te hebben werd de tocht vervolgd. Na een paar honderd meter viel een van onze collega's en van een afstandje leek het of hij door een begeleidingsmotor geraakt werd. Dichterbij gekomen, zagen we dat hij gereanimeerd werd, dus dat beloofde niet veel goeds. Om daar met 30 man omheen te blijven staan leek ons geen goed idee en met een klein groepje zijn we doorgereden naar Slenaken om daar te wachten op de rest. Na een goed drie kwartier zagen we de ambulance langskomen en voegde de rest van de groep zich weer bij ons.

Iedereen was behoorlijk onder de indruk van deze gebeurtenis en door de tijd die dit alles gekost had, werd er besloten om de korte route uit te rijden. Aangekomen bij het rustpunt in Blegny troffen we nog een aantal collega's die het voorval helemaal gemist hadden, dus die werden ook gelijk op de hoogte gebracht.

Na de pauze ging het met windje mee, in een heerlijk zonnetje weer terug richting Landgraaf met een groepje van een man of 8. Bij de finish in Landgraaf werden we aangesproken door een dame van de organisatie, dat er een bijeenkomst gepland was voor de 'DSP groep'. Dat beloofde niet veel goeds en tijdens de bijeenkomst werd ons medegedeeld dat Theo van Knotsenburg in het ziekenhuis was overleden.

Theo heeft jarenlang in Delft gewerkt, maar was in dienst bij Spie/Controlec. Hij was een fervent fietser en is, naar ik meen vorig jaar, naar Rome gefietst. Hij reed de ODS classic voor de zevende keer en was ook altijd bij de 'Spie 100'. Hij is letterlijk in het harnas gestorven tijdens het beoefenen van zijn favoriete sport. Namens alle gebruikers van Bikels.nl wensen we zijn familie, vrienden en collega's veel sterkte toe. Theo is 61 jaar geworden.

 

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Verjaardagen

Er is binnenkort niemand jarig

Laatste forum berichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Leden login