imageedit 1 6836004681Als u dit bericht leest bent u doorverwezen van ZeroBeaufort.nl naar de testomgeving voor de nieuw te bouwen website. Dit heeft een aantal redenen:

 

 • De domeinnaam ZeroBeaufort verhuist naar een andere provider. Dit gebeurt o.a. om de hostingkosten niet meer bij Roland terecht te laten komen.
 • Roland moet zijn contract met zijn huidige provider opzeggen en een verhuiscode aanvragen. Het is onbekend hoe lang dit gaat duren.
 • U kunt de link die u gebruikt om bij Zerobeaufort te komen gewoon blijven gebruiken, ook nadat de website definitief verhuisd is.

De oude website werd al een tijdje niet meer aktief onderhouden door Roland. Zoiets kan gebeuren als je andere dingen aan je hoofd hebt. Roland heeft de website ruim 10 jaar geleden opgezet en ook 10 jaar lang aktief onderhouden. Hij heeft heel veel bereikt, er zijn vriendschappen ontstaan die er nooit waren geweest zonder ZeroBeaufort en tal van andere dingen. Het forum was 10 jaar geleden best wel nieuw voor de meeste mensen en heeft nu nog steeds veel toegevoegde waarde. Kortom: Zerobeaufort verdiende een upgrade en die is er nu. Roland blijft op de achtergrond aktief, op dit moment heel bescheiden maar in de toekomst vast weer wat prominenter.

Langs deze weg: Roland, bedankt voor je inspanningen en wat je allemaal hebt weten te bereiken. Wij gaan verder waar jij opgehouden bent. Wellicht tot gauw op het water of op de mountainbike.

De moderators Nathan en Danny hebben aangegeven het te druk te hebben met andere zaken. Zij dragen het stokje over aan Theo, Frank L, Nico en Willem. Deze mannen zijn bij de meesten wel bekend, bieden hulp bij computer gerelateerde problemen op het forum en zorgen ervoor dat de discussie’s gezellig blijven. 

Wat is er nieuw:

 • De website heeft een nieuw verfje gehad en er is een nieuw (tijdelijk?) logo gemaakt. Mogelijk komen de oude logo’s weer terug.
 • Het ontwerp is 'responsive', wat inhoudt dat de website zich automatisch aanpast naar het apparaat waarop de website geopend wordt.
 • Alle gebruikers zijn overgezet naar de nieuwe omgeving. Helaas bleek het onbegonnen werk om de profielen volledig over te zetten en moest dit handmatig gebeuren. De avatars zijn bewaard gebleven, echter ze moeten wel nog even bij het juiste profiel gezet worden. Zie hiervoor Deze Link
 • Het is inmiddels gelukt om alle oude berichten te migreren naar de nieuwe software. Alleen gebruikte smilies uit oude berichten doen het niet meer en gaan het ook niet meer doen.
 • in verband met de privacywetgeving (kortweg AVG) zijn een aantal zaken pas te zien als je ingelogd bent. Mogelijk wordt het forum ook pas zichtbaar na inloggen, maar dat gaat u vanzelf meemaken. Zal nog uitgezocht moeten worden of het wettelijk toegestaan is om ook gasten het forum te laten zien.
 • Nieuwe functionaliteiten Forum
  • Het was altijd lastig om foto's op het forum te plaatsen door middel van hotlinks. Vanaf heden is dit verleden tijd. Je kunt nu een foto aan een bericht toevoegen door hem simpel te uploaden vanaf je eigen computer (of phone, tablet) naar de Zerobeaufort server. Je kan kiezen om hem in het bericht op te nemen of hem toe te voegen als attachment.
  • Het Personal Message Systeem is ook weer van de partij. De link is terug te vinden op de forumpagina rechtsboven.
  • De gebruikerslijst is in te zien voor geregistreerde gebruikers.
  • Een veel voorkomend probleem op forums is SPAM. Er zijn maatregelen genomen om dit te voorkomen. Voor nieuwe gebruikers, en dat is iedereen op dit moment, zal het eerste bericht goed gekeurd moeten worden door een moderator. Als dit gebeurd is, dan sta je bekend als een serieuze gebruiker en vervalt deze plicht automatisch.
 • Op de voorpagina kunnen eenvoudig berichten geplaatst worden. Ben je iemand die graag stukjes schrijft? Laat het weten, dan krijg je toegang om dit te doen. De webmaster heeft hierin de rol van 'eindredacteur' en zorgt dat alles op de juiste manier en in goed nederlands gepresenteerd wordt.
 • Er wordt gezocht naar een manier om foto's te kunnen uploaden door forumleden. We zijn er nog niet helemaal uit of de foto's op de ZB server komen te staan of bijvoorbeeld Google foto's.
 • Ja, en dan toch een minder leuke mededeling. Het speedlog in de oude vorm houdt op te bestaan. De software, die ooit door Roland ontwikkeld is, kan niet overweg met het nieuwe CMS en zou dus helemaal opnieuw geschreven moeten worden. Het aantal leden wat gebruik maakt van het speedlog is klein ten opzichte van het totaal aantal gebruikers. Er is een alternatief gevonden in Strava en op de website staan (of komen) een aantal artikelen hoe je Strava moet gebruiken. Strava voorziet echter niet in alle functionaliteiten die we graag hebben. Er is een verzoek uitgegaan naar de ontwikkelaars van Strava om e.e.a. toe te voegen en het lijkt erop dat dit gehonoreerd gaat worden.
 • Nog niet alle functionaliteiten zijn klaar en worden in de loop der tijd toegevoegd.

 

Tot zover het nieuws over de nieuwe website, veel plezier.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account