Zaterdag 19 januari 2019 zijn we met een groepje naar de Boot in Düsseldorf geweest. Ik keek er persoonlijk best wel naar uit want ik was er immers nog nooit geweest. Om 08:15 werd ik door Chris, Marcel en Joost opgehaald en vertrokken we richting Düsseldorf via Venlo. Na wat verkeerde en gemiste afslagen (veel te druk met praten) bereikten we uiteindelijk toch de 'Messe'. Het was nog niet zo druk en vanaf de parkeerplaats waren we binnen 5 minuten bij de kassa. Na het betalen van de toegang (€ 25,-) konden we naar binnen. Hal 8a was dicht bij de ingang, dus dat liep allemaal voorspoedig.

Nog even gebeld met de andere groep die rechtstreeks uit Zoetermeer waren vertrokken, maar die waren inmiddels in Hal 15.....?? Goed, wij dus met z'n viertjes een rondje gelopen en al gauw kwamen we er achter dat er weinig nieuws te beleven was. Nog maar een paar merken waren vertegenwoordigd zoals, Starboard/Severne, Gun, Point 7 en Duotone. Voor de rest de geijkte online shops zoals Online-surfshop. Keppler en Schuhmacher en nog wat (voor mij) onbekende shops. Een aantal waterbassins om te leren golfrijden, skimboarden en wakeboarden.

En als je nou zoekt naar koopjes..... ik had een setje van drie freeride vinnen verzameld uit een kratje en ik had een prijs van € 200,- in gedachten. De goede man ging dus optellen en was bij twee stuks al bijna bij € 200,-, dus dat heb ik maar over laten gaan. Conclusie: nieuws was er bijna niet en voor koopjes hoef je er ook niet te zijn.

We zagen we nog wel wat bekende surfers in het wild, zoals de levende legende's Robby Naish en Björn Dunkerbeck. Pieter Bijl bij Gun en Sarah Quita Offringa. En voor de rest was het best gezellig, maar dat was het dan. Voor surfspullen te zien en te kopen kan je net zo goed naar Telstar of Eurofun gaan.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account