downloadHet forum wordt de laatste tijd overspoeld met spam. Gelukkig zien de gebruikers hier niets van, in dat opzicht werkt de beveiliging perfect. Om deze reden is de zg. zelfregistratie tijdelijk uitgeschakeld totdat er een goede manier is gevonden om de spammers nog eerder af te vangen. Spammers gebruiken VPN verbindingen en kunnen op die manier hun IP adres manipuleren en zijn daardoor niet te traceren of permanent te blokkeren. Ze maken voor de registratie een mail adres aan, activeren hun account op Zerobeaufort en verwijderen vervolgens hun mail adres weer. Hierna proberen ze allerlei spam op het forum te zetten, wat ze overigens niet lukt.

De nieuwe procedure wordt waarschijnlijk zodanig, dat moderators ingeschakeld worden om accounts te activeren. Nog even uitzoeken hoe dit gerealiseerd kan worden.

Beetje lastig, maar bestaande gebruikers ondervinden hier geen overlast van.

Wordt vervolgd

Edit 12-08-2019: Het registreren is een drietraps raket geworden. Na invullen van gegevens moet je een mailtje bevestigen om te controleren of je email adres bestaat. Heb je dit mailtje beantwoord, dan krijgt de webmaster een mailtje of hij al dan niet de betreffende persoon wil toelaten op het forum. Deze procedure zie ik bij meerdere forums en het lijkt daar ook goed te werken. Problem Solved!!

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account