Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp:

Zaterdag 06 april 2013 06 apr 2013 17:49 #985

  • Willem
  • Willem's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Moderator
  • AKA : Wijdbeens
  • Berichten: 819
  • Ontvangen bedankjes 1

Bijlage Collages.jpg niet gevonden




Het is nog lang geen zomer, alhoewel de weergoden beterschap beloofd hebben vanaf aanstaande week. DeZeeuw merkte heel fijntjes op dat ze dit ieder weekend doen en dat er tot nu toe weinig van deze beloftes terecht gekomen is. Dit laatste weerhield de zes aanwezige senioren er niet van om gewoon te gaan fietsen, maar gezien de reeds uitbundig waaiende wind was de verleiding groot om een hele lange proefrit met een demo E-bike te gaan maken. Het clubhuis en buitenterrein was immers omgetoverd tot een soort electrische fietsen showroom. De term 'electrische fiets' mag overigens volgens de reguliere berijders van deze apparaten niet meer gebezigd worden en moet er van 'fiets-met-trapondersteuning' gesproken worden.

De rit zou naar de 'Ruige Hoek' gaan via de duinen en Paverotti was zoals gewoonlijk bereid het kopwerk te verrichten en na voorzichtig warmrijden vergezelde Wijdbeens hem. Onderweg kwamen we wat bordjes tegen van een rit van 'de Waardrenner', maar we zijn geen enkele 'Waardrenner' tegen gekomen. Eenmaal in de duinen was het een zware taak om tegen de wind in te boksen. Wijdbeens had behoorlijk last met ademen door de koude droge lucht en moest nog voor de Wassenaarse slag even op adem komen in de luwte van het peloton. Zijn plek werd onmiddellijk ingenomen door nimmer versagende deZeeuw. De rest van de rit zou het kopwerk verdeeld worden tussen Paverotti, deZeeuw en Wijdbeens. Bij Noordwijk haakte deItaliaan af omdat hij bijtijds thuis moest zijn wegens andere verplichtingen

Een paar kilometer voor de Ruige hoek was het erg druk met wandelaars in de duinen, iets wat ook gold voor de ruige Hoek zelf. Afgestampt was het daar en we konden ternauwernood een zitplaats bemachtigen. Koffie moest zelf gehaald worden aan de bar. Plotseling wat bekende gezichten en bleek de 'revalidatiegroep' dezelfde pleisterplaats had uitgezocht. Nog even met Souplesse gesproken hoe het met hem ging en hij verwachtte binnen niet al te lange tijd zijn opwachting weer te maken. Onze groep hield het na 1 kopje koffie voor gezien en aanvaarde de terugweg.

De verwachting was, dat we wind mee zouden hebben, maar dat viel op sommige momenten bar tegen. Vooral het stuk langs de ringvaart naar Weteringbrug hadden we de inmiddels behoorlijk toegenomen wind pal tegen. Wijdbeens was blij dat hij bij de brug was en kon zich niet aan de indruk onttrekken dat er achter hem diverse zuchten van verlichting geuit werden. Hierna was het grotendeels wind mee richting huis en de Garmin gaf inmiddels ook 10 graden (ja echt waar!!) aan dus dat was best te doen.

En zo sukkelde het groepje richting het clubhuis, waarbij Paverotti nabij Benthuizen afzwaaide richting huis. Wijdbeens was de volgende en ging bij de Noord Aa richting huis, terwijl de rest doorreed naar het clubhuis. Misschien toch maar eens informatie opvragen over een eventueel aan te schaffen E-bike? Wie zal het zeggen!!

Klik hier voor de ritgegevens
Bijlagen:

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: door Willem.
  • Pagina:
  • 1
Moderators: WillemMarcel
Tijd voor maken pagina: 0.201 seconden

Leden login