Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp:

Zaterdag 01 september 2012 01 sept 2012 19:47 #822

  • Willem
  • Willem's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Moderator
  • AKA : Wijdbeens
  • Berichten: 819
  • Ontvangen bedankjes 1

Bijlage 2012-06-141.jpg niet gevonden



Ik had er echt zin in vandaag om weer met de vereniging te fietsen na de ODS classic in Limburg vorige week. Tijdens deze rit kreeg een collega een hartstilstand en reanimatie mocht helaas niet meer baten. Het had zo'n mooie dag moeten worden, iedereen die meereed keek er al weken naar uit, maar helaas liep het anders af.

Het was slechts 11 graden onderweg naar het clubhuis en de gebruikelijke twijfel sloeg weer toe: "Maar even terug naar huis voor een truitje met lange mouwen?" Toch maar gewoon doorgereden, want in het zonnetje viel het allemaal wel mee.

In het clubhuis trof ik alleen de Knip in fietskleding, maar richting 09:05 meldden zich de Adelaar, de Italiaan, ToekToek en de Zeeuw. Er werd eerst wat onderhandeld over de bestemming en dat zou uiteindelijk Cafe de Krom in Oud Alblas worden. Toektoek en de Zeeuw namen het kopwerk voor hun rekening en zouden dat (bijna) de hele dag blijven doen.

Over de heenweg valt eigenlijk weinig te vertellen, behalve dat de brug over de Noord open bleek te gaan. Iedereen zoeken naar het schip wat blijkbaar niet onder de brug doorkon. Dit bleek een zeilbootje van een meter of 10 te zijn en de mast bleek net niet onder de brug te passen.

Bijlage Foto0264.jpg niet gevonden



In gezwinde spoed ging het daarna door naar cafe de Krom, waar het heerlijk was op het terras met een inmiddels uitbundig schijnende zon. De appeltaart moesten we regelmatig delen met een nogal hongerige wesp. Nog voor we toe waren aan het tweede 'bakkie' stopte er een volle touringcar, dus leek het ons beter om maar gelijk op te stappen, voordat de chaos op het terras toe zou slaan.


Bijlage Foto0271.jpg niet gevonden



Na de koffie ging het verder langs de Alblas naar Schoonhoven, alwaar we de oversteek met de pont zouden maken. Deze keer hadden we mazzel, want de pont lag klaar voor vertrek en we konden er zo oprijden, waarna hij direct naar de overkant vertrok.
In Haastrecht aangekomen gaf de Adelaar nog een schreeuw dat we direct na de brug linksaf moesten. Aan de Steinsedijk werd immers onderhoud gepleegd en deze was niet toegankelijk, OOK NIET voor fietsers. Het kleine pelotonnetje werd gesplist in twee hele kleintjes en dit is ook zo gebleven voor de rest van de dag. We hebben aan het eind van de dijk nog een minuut of 10 gewacht, maar niemand meer gezien.

Op de Kanaaldijk bij Gouda hoorden we een kabaal van jewelste en bleek er een wedstrijd met radiografisch bestuurbare autootjes aan de gang te zijn. We hebben even staan kijken en vonden het allemaal maar knap dat de 'coureurs' de autootjes zo hard over de baan konden sturen.


Bijlage Foto0272.jpg niet gevonden



Van hieruit ging het richting A12 en bij Bleiswijk sloegen de gebroeders linksaf, en reed ik het laatste stuk alleen naar Noordhove. Thuis stond er 120 km op de teller.

Klik hier voor de ritgegevens
Bijlagen:

Gelieve Inloggen om deel te nemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
Moderators: WillemMarcel
Tijd voor maken pagina: 0.219 seconden

Leden login